SİİRT / MERKEZ - Hürriyet Ortaokulu

Şbt

6 Şubat 2023  tarihinde meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda 1 dakikalık saygı duruşu töreni yapıldı.  11 ilimizi etkileyen ve  depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyoruz. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın.

Ara

Codeweek etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize kodlamayı eğlenceli  ve ilgi çekici bir şekilde sunmak amacıyla kodlama etkinliği düzenlenmiştir. Öğrencilerimize kodlarla neler yapabileceklerini göstererek; çevremizde hızlı değişen dünyayı anlamalarını, teknolojinin nasıl çalıştığına dair ufuklarını genişletmeyi ve yeni fikirlerle yenilikler keşfetmek için becerilerini geliştirip kapasitelerini artırmayı amaçladık.

Kas

Meslek tanıtımları kapsamında İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı görevli polis memurları okulumuz öğrencilerine polis mesleği hakkında bilgilendirme yaptı.

Kas

Gazi Mareşal Mustafa Kemal Atatürk'ü okulumuzda gerçekleştirdiğimiz törenle saygıyla andık.

Ekm

Okulumuzun öğretmen ve öğrencileri İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarında başta çocuklar olmak üzere hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Mrt

2022-2023  eğitim öğretim yılı okul spor faaliyetleri DART YILDIZLAR  erkek kategorisinde  Siirt il üçüncüsü, kızlar kategorisinde ise il dördüncüsü olduk. Emeği geçen Beden Eğitimi Öğretmenlerimizi  ve öğrencilerimizi tebrik eder başarıların devamını dileriz.

Şbt

Okulumuzda tüm öğrencilere afet  öncesi ,afet sırasında ve afet sonrasında neler yapılması ile ilgili bir ders boyunca sunu üzerinden bilgilendirilme yapıldı.

Ekm

5. Sınıflar Fen Bilimleri dersimizde F.5.2.1.1 Mikroskop yardımı ile mikroskobik canlıların varlığını gözlemler konusunda öğrencilerimizin yapmış olduğu etkinliklerden kareler.

Tem

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez "MEB Çocuk Yaz Tatili Etkinlik Kitapları" hazırlandı. İlk ve ortaokul öğrencilerinin eğlenerek öğrenmesini sağlamak, bilim ve teknolojiye olan meraklarını güçlendirmek ve doğayla ilgili farkındalıklarını artırmak amacıyla hazırlanan etkinlik seti, iki kitaptan oluşuyor.