SİİRT / MERKEZ - Hürriyet Ortaokulu

SİİRT HÜRRİYET ORTAOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz ilk olarak 10 Ekim 1970 yılında İlkokul olarak eğitim-öğretime açılmıştır. Öğrenci mevcudunun artmasıyla 2002 yılında bahçede üç katlı ve 16 derslikli ek bina inşa edilmiştir. 2012 yılında “5.1.1961 tarihli ve 222 Sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 7 inci maddesinin birinci fıkrasındaki” değişiklikle zorunlu öğretim süresinin 12 yıla çıkarılıp kademelerin 4+4+4 şeklinde ayrılmasıyla okulumuz Hürriyet Ortaokulu olarak eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmiştir. 2014 yılında çıkan olaylarda okulumuz yakıldığından 2016 yılında yeni binasında eğitim öğretime tekrar açılmıştır.

Okulumuz Tınaztepe Mahallesinde olup Alan, Çal, Ülkü ve Conkbayırı mahallesindeki öğrencilere de hizmet vermektedir. Mahallede ilimizin değişik köy ve ilçelerinden göç eden vatandaşlarımız ile Göçer aileler oturmaktadır. Okulumuz şehir merkezinde olup okulumuza şehir içi servisler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Okulumuzun tüm alanı 3810 metrekare olup okul binası 682 metrekare üzerine kurulmuştur. Üç katlı olan ve 12 Derslikten oluşan okulumuzda normal eğitim yapılmaktadır. Okulumuzda 1 adet spor odası, 1 adet kütüphane ve 1 adet Bilişim Teknolojileri Laboratuvarı bulunmaktadır. Kurulduğu günden beri özellikle sporsal alanda pek çok başarıya imza atan öğrencilerimiz gönülleri fethetmeye devam etmektedir.

Okulumuzda 1 Müdür, Müdür Yardımcısı,22 Öğretmen ve 3 Yardımcı Hizmetli görev yapmaktadır

Yayın: 18.11.2014 - Güncelleme: 16.04.2024 09:49 - Görüntülenme: 1148